Aktiv Ekonomi

Aktiv Rapport

Logga in till höger »

Aktiv Rapport är vårt sätt att rapportera ekonomin till våra kunder. Vi tycker ekonomi är roligt och med Aktiv Rapport blir blir det också roligt att vara kund hos BG Aktiv Ekonomi. Tjänsten är ett samarbetsverktyg som underlättar interna och externa kommunikationen av siffrorna. Kontakta oss så visar vi hur du kommer igång med tjänsten!

Vad gör vi?

Vi gör det mesta som handlar om företags administration. Och det vi inte gör själva hittar vi någon som gör åt oss.
Vi svarar på alla frågor som rör ekonomi och administration. Och vi tar itu med allt du behöver hjälp med.

Till exempel:

 • Frågor från Skattemyndigheten
 • Företagsvärderingar
 • Kreditupplysningar
 • Momsredovisning
 • Långsamma betalare
 • Revisorer
 • FORA’s blanketter
 • Anställningsavtal
 • Lönehantering och kontrolluppgifter

Hela idén är att du bara gör det du vill och kan göra. Vi tar hand om resten. Vi vet hur verkligheten ser ut. Och ingen som kommer till oss ska behöva känna sig dum om papperna inte är i så bra ordning som de borde. Det är det vi är till för att hjälpa till med.

Att vi gör löpande bokföring och bokslut säger sig själv. Vissa kunder gör mer själv och andra mindre.

Dessutom sköter vi löneutbetalning åt en hel del kunder. När vi sköter lönerna så minskar kostnaden för bokföring och kontrolluppgifter och tiden för uppbörden. Summan är att det ofta blir i praktiken gratis! Dessutom har du kolla på att semestrar, Fora, sjuklöner och annat sköts helt enligt boken.

En annan sak vi gör åt många är fakturabetalning. Samma sak gäller här. När vi bokar in en faktura så är det bara en extra sak som ska in – betalningsdag. Du slipper en hel del arbete och vinner tid till mycket låg kostnad.

Att ge råd i olika frågor säger de flesta att de gör. Men vi är ganska konkreta när vi arbetar. Det är så våra kunder vill ha det. Vi kan din verksamhet och vi pratar samma språk som våra du. Vi kan hjälpa dig att välja mellan leasing och lån. Lön eller aktieutdelning. Att anställa någon eller att hyra in någon med F-skatt.

Ska du bilda ett bolag till, eller utöka verksamheten i det du har? Är det dags att gå från HB till AB? Eller tvärtom?

Dessutom är vi bra på generationsskiften. Inte minst när det gäller jordbruk. Och vi kan hur man navigerar i EU-bidragens djungler…

Vi har också ett bra nätverk med andra företag som vi arbetar med så gott som varje dag. Revisorer, inkasso, jurister, bolagsbildare, företagskonsulter…

Som sagt var. Vi gör allt det där som det ska vara ordning på . Och vi håller reda på precis så mycket som du vill ha hjälp med.

Vad kostar det?

När vi kommit fram till vad ditt företag behöver hjälp med ger vi gärna en kalkyl på en fast månadskostnad. Efter några månader (när vi jobbat tillsammans ett tag) reviderar vi den beroende på vad vi och du lärt oss under tiden.

Fasta kostnader är ofta enkelt och bra för alla parter. Men vi har också många kunder som valt en löpande debitering.

BG Aktiv Ekonomi i Sirmrishamn

Varför just vi?

Som företagare är det viktigt att hålla nere sina kostnader. Men vissa kostnader kan faktiskt spara pengar åt dig.

Ett exempel är hantering av ekonomi och pappersarbete. Även om det kan verka lätt att sköta bokföring och administration själv, så är det inte säkert att det är lönsamt.

Ofta är det en bättre affär att lägga tiden på det du själv är bäst på, och låta någon annan ta hand om det andra.

Vi är den sortens redovisningsbyrå som inte bara svarar på frågor. Vi kommer med förslag – utan att du behöver fråga.

Vårt jobb är att lösa problem och att se till att våra kunder sover gott om natten. Vi tar tag i allt som är jobbigt, så att du slipper. Och vi ser till att du slipper stressa i sista minuten.

Ofta hittar vi lösningar i bokslut och bokföring som du som småföretagare kanske inte ens tänkt på. Lösningar som i många fall sparar betydligt mer pengar än vad vi kostar.

 • Kan du arrendera ut din gårds mark till ditt företag?
 • Ska du ta ut mindre lön och mer utdelning?
 • Ska du amortera mer eller mindre?
 • Hur bör kostnader och intäkter fördelas över årsskiften?
 • Är det lönsammast att ha privat bil eller tjänstebil??
 • Ska hobbyverksamheten tas in i företaget?

Läs vad några av våra kunder säger. Stämmer det med hur du vill att din redovisningsbyrå ska vara så kan det vara en bra idé att kontakta oss.

BG Aktiv Ekonomi i Sirmrishamn

En stor redovisningsbyrå i en liten stad

Aktiv Ekonomi är en annorlunda redovisningsbyrå. Vi har valt att sitta i Simrishamn. En av Sveriges mysigaste städer. Både trevligare och billigare än Skånes ”metropoler”.

Härifrån hjälper vi små och medelstora företag i södra och mellersta Skåne med både redovisning och en mängd olika frågor.

Vi arbetar lite som en husläkare för våra kundföretag. Vi gör det förebyggande arbetet och all redovisning i huset. Men vi ser också när det behövs specialister. Och då vet vi exakt vem vi ska ringa när det gäller just ditt företag.

Vårt jobb är att se till att ditt jobb blir så enkelt som möjligt. Och att alla myndigheter, banker och andra får de siffror de ska ha.

Vi är tillräckligt stora för att ha all den kompetens vi behöver. Och tillräckligt små för att du alltid ska känna dig välkommen!