Genberg & Co

Genberg & Co arbetar med marknadskommunikation från en gård utanför Simrishamn. Dessutom föder man upp galopphästar och har avelshingstar. Man är fyra anställda och omsätter ca 5,5 miljoner kronor.

– Vi lägger ut all redovisning och momsdeklaration, säger Mats Genberg.

– Vi gjorde mycket själv tidigare, men det blev ofta tidsnöd och då ökade risken för fel. Nu får vi allt i tid, och får rapporter med preliminära avskrivningar varje månad. Så vi vet var vi står – på riktigt.

– Så snart vi får en fråga från Skattemyndigheten så är det oerhört skönt att bara skicka den vidare till vår kontaktman.

– Att ha två olika typer av verksamhet i samma bolag var också något som tidigare revisorer och redovisningsföretag hade problem med. I synnerhet när hästar är inblandade. Och det dessutom finns en privat jordbruksfastighet.

– Aktiv Ekonomi har gjort hela upplägget åt oss. Vilka kostnader och intäkter som ska föras till varje del. Hur hög hyra vi ska ta ut och allt sådant. Samtidigt gör man deklarationerna åt oss privat. Vi skriver på och ser glada ut!

– Allt fungerar bra och Ingemar ringer och ställer frågor när det behövs – men det är väldigt sällan. Däremot får vi alltid konkreta förslag på hur vi ska göra med löner och utdelningar. Vi har ju också egna funderingar och frågor och man lyssnar alltid och undersöker det vi pratar om och berättar om det är vettigt.

– Att jobba med Aktiv Ekonomi har sparat mycket pengar och tid åt oss.

www.genberg.se