Klas Hanssons Åkeri

Den som kommer till Kivik söderifrån kan inte undgå att se Klas Hanssons Åkeri. Välpolerade lastbilar i vitt och blå metallic som skiner i solen. Härifrån rullar billaster med Absolut Vodka ut i Europa men numera arbetar man också med flyttningar och magasinering av möbler.

– Det är betydligt viktigare vilken redovisningsbyrå man har än vilken revisor, säger Gert Mohlin som är ekonomiansvarig.

– Revisorn granskar siffrorna men redovisningsbyrån är din partner när det gäller att hantera företagets ekonomi löpande. Även om man som vi gör bokföringen själva.

– Det är en eller två personer hos Aktiv Ekonomi som jobbbar med oss, och de kan vårt företag utantill. Vet vilka bilar vi har, vad vi jobbar med för kunder och vilka planer vi har. De kan branschen och de kan oss. Det är så jag vill ha det!

– Dessutom tar man egna initiativ och kommer med förslag till vad vi kan och bör göra. Sedan är man flexibla och prestigelösa. När vi hade som mest att göra så satt en person från Aktiv Ekonomi här en period och skötte vår bokföring även om vi i normala fall gör det själv.

www.klashanssonakeri.se