Referenser

Läs vad några av våra kunder tycker om vårt samarbete

Genberg & Co

Genberg & Co arbetar med marknadskommunikation från en gård utanför Simrishamn. Dessutom föder man upp galopphästar och har avelshingstar. Man är fyra anställda och omsätter ca 5,5 miljoner kronor.

– Vi lägger ut all redovisning och momsdeklaration, säger Mats Genberg.

– Vi gjorde mycket själv tidigare, men det blev ofta tidsnöd och då ökade risken för fel. Nu får vi allt i tid, och får rapporter med preliminära avskrivningar varje månad. Så vi vet var vi står – på riktigt.

– Så snart vi får en fråga från Skattemyndigheten så är det oerhört skönt att bara skicka den vidare till vår kontaktman.

– Att ha två olika typer av verksamhet i samma bolag var också något som tidigare revisorer och redovisningsföretag hade problem med. I synnerhet när hästar är inblandade. Och det dessutom finns en privat jordbruksfastighet.

– Aktiv Ekonomi har gjort hela upplägget åt oss. Vilka kostnader och intäkter som ska föras till varje del. Hur hög hyra vi ska ta ut och allt sådant. Samtidigt gör man deklarationerna åt oss privat. Vi skriver på och ser glada ut!

– Allt fungerar bra och Ingemar ringer och ställer frågor när det behövs – men det är väldigt sällan. Däremot får vi alltid konkreta förslag på hur vi ska göra med löner och utdelningar. Vi har ju också egna funderingar och frågor och man lyssnar alltid och undersöker det vi pratar om och berättar om det är vettigt.

– Att jobba med Aktiv Ekonomi har sparat mycket pengar och tid åt oss.

www.genberg.se

Gunnarshögs Gård i Hammenhög

Gunnarshögs Gård utanför Hammenhög på Österlen är ett jordbruksföretag som gått flera steg längre än de flesta andra. Sedan ett antal år är man kända i hela landet för sin rapsolja. Men företaget har också linolje- och hudvårdsprodukter och hästfoder av egen tillverkning. I botten ligger dock det egna jordbruket.

– Vi gick över till Håkansson & Lindsjöö som man hette på den tiden när vi gjorde om företaget till aktiebolag, berättar Gunnar Nilsson.

– Man får saker ur händerna på ett annat sätt än de vi jobbat med tidigare. Det är inte bara en massa prat.

– För oss som äger en jordbruksfastighet som vi arrenderar ut till vårt aktiebolag är det en hel del att hålla reda på. Vad är lönsammast? Aktiv Ekonomi kan det där och jobbar med sådana frågor dagligen.

– Lisbeth gör själv vår löpande bokföring och moms varje månad, men allt skickas in för granskning och avstämning. Det är en bra kombination för just oss. Vi sköter själva det som bara tar tid, och ändå har vi tillgång till all fackkunskap.

www.gunnarshog.se

E. Olsson Bil & Maskin i Gärsnäs

E. Olsson Bil & Maskin i Gärsnäs utsågs till Årets Företag i Simrishamns Kommun 2009. Företaget är en mekanisk verkstad med en mängd strängar på sin lyra. Från att rikta chassin på stora lastbilar till att laga högtryckstvättar och svetsa fast ett hängsle på en grind. Ulf Olsson är VD och ägare.

– Vi hade en stor byrå tidigare. Men det var som om de inte riktigt hade tid med oss. Man fick ringa och fråga om det inte var något vi skulle tänka på inför boksluten. Och ibland så byttes det kontaktpersoner utan att vi ens visste om det.

– Nu är det tvärtom. På Aktiv Ekonomi är det verkligen personlig kommunikation. De håller löpande kontakt och sköter allt, både åt företaget och privat. De ser båda sidorna och kommer med aktiva råd.

– Det är skönt att ha det hela i deras händer. Dom känner oss och kan vår situation utantill. Och så håller de reda på alla regler som jag inte hinner med själv…

– Man är små nog att vara personliga och stora nog att ha rätt kompetens för allt.

www.bomig.se

Klas Hanssons Åkeri

Den som kommer till Kivik söderifrån kan inte undgå att se Klas Hanssons Åkeri. Välpolerade lastbilar i vitt och blå metallic som skiner i solen. Härifrån rullar billaster med Absolut Vodka ut i Europa men numera arbetar man också med flyttningar och magasinering av möbler.

– Det är betydligt viktigare vilken redovisningsbyrå man har än vilken revisor, säger Gert Mohlin som är ekonomiansvarig.

– Revisorn granskar siffrorna men redovisningsbyrån är din partner när det gäller att hantera företagets ekonomi löpande. Även om man som vi gör bokföringen själva.

– Det är en eller två personer hos Aktiv Ekonomi som jobbbar med oss, och de kan vårt företag utantill. Vet vilka bilar vi har, vad vi jobbar med för kunder och vilka planer vi har. De kan branschen och de kan oss. Det är så jag vill ha det!

– Dessutom tar man egna initiativ och kommer med förslag till vad vi kan och bör göra. Sedan är man flexibla och prestigelösa. När vi hade som mest att göra så satt en person från Aktiv Ekonomi här en period och skötte vår bokföring även om vi i normala fall gör det själv.

www.klashanssonakeri.se